Contacteer ons op:

Zoek uw cruise!
earth Bestemming
Vaargebied

kalender
boot Rederij
Rederij


19 dagen Antarctica

Scenic Cruises
Scenic Eclipse *****+
Vertrekdatum 10/3/2021
Vanaf
€25230
Vaarroute
DagDatumHavens
110/03/2021 Buenos Aires Argentinie
211/03/2021 Buenos Aires Argentinie
211/03/2021 Ushuaia Argentinië
312/03/2021 Dag op zee
413/03/2021 Antarctic Experience
514/03/2021 Antarctic Experience
615/03/2021 Antarctic Experience
716/03/2021 Dag op zee
817/03/2021 Dag op zee
918/03/2021 South Georgia Experience
1019/03/2021 South Georgia Experience
1120/03/2021 Dag op zee
1221/03/2021 Falkland Eilanden
1322/03/2021 Falkland Eilanden
1423/03/2021 Dag op zee
1524/03/2021 Dag op zee
1625/03/2021 Dag op zee
1726/03/2021 Dag op zee
1827/03/2021 Dag op zee
1928/03/2021 Rio de Janeiro Brazilie

Expeditieyacht met onderzeeër
 • Een bijzonder exclusieve cruise-ervaring aan boord van een intiem yacht
 • Nooit geziene belevingen zoals een duikboot voor 6 gasten of helikoptertocht vanaf het schip
 • Ultra all-inclusive formule met gastronomische maaltijden, geselecteerde dranken, inbegrepen fooien, wifi en excursies

 

Scenic is een Australische rederij die vooral gekend staat om haar ultra luxe riviercruiseschepen. Met Scenic Eclipse – en een tweede zusterschip in aanbouw – vaart Scenic Cruises vanaf nu ook op zee.

Het is een luxe expeditieschip voor maximaal 228 gasten dat eruit ziet en gebouwd is als een privé-yacht, gevuld met indrukwekkende technologische faciliteiten zoals 2 helikopters en een duikboot voor wel 6 gasten (+ piloot): de Scenic Neptune. Kortom, een ultra-luxe expeditieproject met hetzelfde gezellige gevoel dan waarvoor de riviercruises zo gewaardeerd worden.

Aan boord heb je 6 culinaire keuzemogelijkheden, en ook alle dranken zijn in de prijs inbegrepen. Net als de fooien, excursies, Wi-Fi en zelfs de butlerservice. De verhouding tussen gasten en bemanning is trouwens al even indrukwekkend.

Behalve de zomercruises in de Middellandse Zee zijn ontdekkingsreizen voorzien naar de Amerika’s en Antarctica. Ook reizen naar de Noorse fjorden en de Noordpool staan op het programma.

De reeds bestaande riviercruiseschepen van Scenic zijn van hetzelfde topniveau. Verschillende internationale awards voor beste riviercruise maatschappij prijken al op het palmares en de rederij wordt door ervaren cruisers geprezen voor haar befaamde reputatie en wonderlijke cruise-ervaringen die de schepen achterlaten bij haar gasten.

De riviercruises van Scenic (Scenic Space ships) zijn eveneens boekbaar via ATC Cruises. Contacteer ons voor meer informatie.

 

Scenic Eclipse *****+
 (toon Dekplan)

Gigantische ijsbergen, een magnifiek wildleven, een uniek natuurlijk panorama, en dat alles in een niet te omvatten stilte. Wat de grote witte wildernis met een mens doet, valt amper in woorden te omvatten. Alles is hier zo overweldigend dat het een levenslange indruk op je nalaat en je laat voelen welke onbeschrijflijke oerkracht er schuilt op dit desolate continent.

Om Antarctica te bereiken moet je natuurlijk wel de beruchte ‘Drake Passage’ trotseren. Deze oversteek – die zo’n 2 dagen duurt – begint vanuit Ushuaia. Vanuit België vlieg je in de meeste gevallen eerst naar Buenos Aires, dus enkele dagen vroeger afreizen om er alvast te acclimatiseren, is zeker geen slecht idee.

Van hieruit brengt een rederijvlucht je naar Ushuaia waar je inscheept op je (expeditie)cruiseschip. Aangezien er op Antarctica slechts een beperkt aantal reizigers wordt toegelaten, zal je dus per definitie altijd met een kleinschalig cruiseschip reizen. Ook sommige cruiserederijen met grotere schepen bieden cruises aan die de overtocht maken, maar opgelet: het gaat in dit geval om panoramisch cruisen op het Antarctisch Schiereiland. Enkel de gespecialiseerde expeditieschepen zijn uitgerust om zogenaamde ‘landings’ te doen op het Witte Continent. Dat gebeurt met zodiacs, en steeds in aanwezigheid van ervaren expeditieleiders en natuurgidsen.

Hoor het ijs kraken onder de boeg van het schip en laat je begroeten door de duizenden pinguïns die de kusten bevolken. Albatrossen, zeeleeuwen en grote kuddes zeehonden zullen je nauw in de gaten houden wanneer je een excursie maakt. Natuurwetenschappers geven informatieve lezingen aan boord en zullen je begeleiden in de prachtige ijswereld. De uitstappen per zodiac zijn sterk afhankelijk van weers- en ijsomstandigheden. De kapitein beslist samen met het expeditieteam waar je aan land gaat. Je bezoekt het schiereiland tijdens de zomer, wanneer de zon eindelijk tevoorschijn komt na een lange winternacht en de krillrijke wateren krioelen van het leven. 

De Falklandeilanden herbergen een van de meest unieke en biodiverse gebieden op aarde: van winderige heidelandschappen tot zandstranden en steile kliffen. Op de bergachtige South Georgia Eilanden bewonen tienduizenden koningspinguïns de kustlijn waar ook ontdekkingsreiziger Shackleton aan land kwam. Sta even stil bij zijn rustplaats in Grytviken, een voormalig walvisstation waar honderden walvissen werden geslacht. Nu is het een museum waar je nog heel wat restanten van deze periode kan vinden. 

Raak je er niet uit via de zoekselectie online? Via ons eigen Cruise Magazine geven we je nog een heleboel meer inspiratie. Of contacteer ons en wij helpen je graag verder bij je zoektocht naar de ideale cruise !


Prijzen
  (vanaf)
HutPrijs p.p.
2-bedroom Penthouse Suite OT€92195
Owner's Penthouse Suite OP€57275
Grand Panorama Suite GP (dek 6)€51070
Panorama Suite P (dek 8)€49625
Spa Suite SB (dek 9)€34920
Spa Suite SA (dek 9)€34750
Spa Suite S (dek 8)€34325
Grand Deluxe Suite AD (dek 8)€30670
Deluxe Verandah Suite AA (dek 8)€29735
Grand Deluxe Suite BD (dek 7)€29565
Grand Deluxe Suite A (dek 8)€29055
Grand Deluxe Suite CD (dek 6)€28630
Deluxe Verandah Suite BA (dek 7)€28545
Verandah Suite B (dek 7)€28205
Deluxe Verandah Suite CA (dek 6)€27695
Grand Deluxe Suite DD (dek 5)€27525
Verandah Suite C (dek 6)€27355
Deluxe Verandah Suite DB (dek 5)€26930
Deluxe Verandah Suite DA (dek 5)€26505
Verandah Suite D (dek 5)€25230

Inbegrepen
 • De cruise op basis van "Scenic All-Inclusive"
 • Alle dranken aan boord (met uitzondering van enkele zeer bijzondere vintage wijnen, champagnes en spirits)
 • Dagelijks gevulde minibar in de suite
 • Butler Service in alle suites
 • Expert Discovery Leaders aan boord van elke cruise
 • Alle excursies onder leiding van plaatselijke gidsen
 • Gratis gym, yoga & pilates studio
 • Gebruik van de Self-Serive wasserij
 • Gratis Wifi aan boord van de Scenic Eclipse
 • Alle fooien zowel aan boord als aan land zijn inbegrepen
 • De havengelden en Belgische BTW zijn inbegrepen
 • Alle entertainment aan boord
 • De transfer van de luchthaven naar de haven op de dag van inscheping
 • De transfer van de haven naar de luchthaven op de dag van ontscheping
Niet inbegrepen
 • De vluchten naar/van de in- en ontschepingsplaats
 • Uw persoonlijke uitgaven zowel aan boord van de Scenic Eclipse als aan wal zijn niet inbegrepen
 • Uw persoonlijke annulatie en reisverzekering

ATCRUISES Gegevensverwerking

Als ATCCRUISES zijn wij verantwoordelijk voor de verwerking van uw persoonsgegevens. Als u na het doornemen van onze privacy verklaring, vragen heeft over de verwerking van uw persoonsgegevens of de uitoefening van uw rechten, kan dit via onderstaande contactgegevens:  

Mechelsesteenweg 62 (gelegen naast de Water-Link)
2018 Antwerpen
België
Telefoon :  + 32 (0)3 236.89.39
E-mail:  info@atccruises.be

Welke persoonsgegevens verwerken wij en waarom

Uw persoonsgegevens worden door ATCCRUISES verwerkt ten behoeve van de volgende doeleinden waaronder: 

Voor de bovenstaande doelstellingen kunnen wij de volgende persoonsgegevens van u vragen, verwerken en bewaren:

 • Persoonlijke identiteitsgegevens : naam, voornaam, adres, telefoonnummer, e-mailadres i.f.v. communicatie, vervullen wettelijke verplichtingen en begeleiding
 • M.b.t kosten en/of vergoedingen: bedrag, bankrekeningnummer voor uitbetaling, bewijsstukken (bij werkelijke kostenvergoeding), aard en bedrag kostenvergoedingen die elders verkregen worden (verklaring op eer)
 • Over het aangekochte pakket: omschrijving, start- en einddatum, aantal dagen i.f.v. planning, registratie en opmaak nominatieve kosten en/of vergoedingen•
 • Handtekening (als onderdeel verklaring op eer, overeenkomsten enz.)
 • Kopie verblijfstitel of document.

We gebruiken de verzamelde gegevens alleen voor de doeleinden waarvoor we de gegevens van u hebben verkregen.
Voor de hierna vermelde gegevens geldt dat  ATCCRUISES ze pas verwerkt wanneer u daartoe uw uitdrukkelijke toestemming geeft nadat u, los van andere aangelegenheden, over de specifieke doelstellingen van die verwerking geïnformeerd bent.

Van de klant  wordt verwacht dat hij elke wijziging van zijn persoonsgegevens onmiddellijk spontaan en schriftelijk doorgeeft aan ATCCRUISES. Volgende gegevens worden ten slotte verwerkt nadat ze elders dan bij de vrijwilliger zelf zijn verkregen.

Minderjarigen:
Wij verwerken enkel en alleen persoonsgegevens van minderjarigen (personen jonger dan 16 jaar) indien daarvoor schriftelijke toestemming is gegeven door de ouder of wettelijke vertegenwoordiger.

Verstrekking aan derden

De gegevens die u aan ons geeft, kunnen wij aan derde partijen verstrekken indien dit noodzakelijk is voor de uitvoering van de hierboven beschreven doeleinden. Zo maken wij gebruik van derde, gespecialiseerde partijen aan wie wij de volgende taken uitbesteden:

 • Het verzorgen van de internet omgeving (webhosting, cloudsysteem)
 • Het verzorgen van IT-infrastructuur (o.a. IT netwerk, CRM systeem …)
 • Het verzorgen (en verspreiden) van nieuwsbrieven en uitnodigingen.
 • Boekhouding en betalingen.

Met elk van deze partijen (verwerkers) hebben we een verwerkersovereenkomst afgesloten waarin de nodige afspraken opgenomen zijn om de beveiliging en vertrouwelijkheid van uw persoonsgegevens te waarborgen.
Verder zullen wij de door u verstrekte gegevens niet aan derden doorgeven, tenzij dit wettelijk verplicht en toegestaan is, of wij hier een gerechtvaardigd belang voor hebben.
Een voorbeeld hiervan is dat de politie in het kader van een onderzoek met machtiging van het parket
(persoons)gegevens bij ons opvraagt, controle vanuit de inspectiediensten op het naleven van de regels rond het toekennen van kostenvergoedingen en de verplichtingen uit de vrijwilligerswet in het algemeen, het overmaken van persoonsgegevens aan de subsidiërende overheid die dit oplegt. In een dergelijk geval dienen wij medewerking te verlenen en zijn dan ook verplicht deze gegevens af te geven.
Tevens kunnen wij persoonsgegevens delen met derden indien u ons hier schriftelijk toestemming voor geeft.
U heeft het recht deze toestemming te weigeren en om deze ten allen tijde in te trekken.
Wij verstrekken geen persoonsgegevens aan partijen welke gevestigd zijn buiten de EU.

Bewaartermijn

ATCCRUISES bewaart persoonsgegevens niet langer dan noodzakelijk voor het doel waarvoor deze zijn verstrekt dan wel op grond van de wet is vereist. Concreet worden de persoonsgegevens bewaard tijdens de volledige duurtijd van het vrijwilligerswerk, of langer wanneer hetzij een wettelijke of decretale bepaling dit oplegt (wettelijke bewaartermijnen van documenten bijvoorbeeld),
hetzij de wettelijke verjaringstermijn van een eventuele rechtsvordering ten aanzien van of door ATCCRUISES dit rechtvaardigt.

Beveiliging van de gegevens

Wij hebben passende technische en organisatorische maatregelen genomen om uw persoonsgegevens te beveiligen en de vertrouwelijkheid ervan te waarborgen. Waaronder maatregelen die de gegevens beschermen tegen inbreuken, verlies en  onrechtmatige verwerking. 
Zo hebben we bijvoorbeeld de volgende maatregelen genomen: 

 • Alle personen die namens ATCCRUISES van uw gegevens kennis kunnen nemen, zijn gehouden aan geheimhouding daarvan.•
 • We hanteren een gebruikersnaam en wachtwoordbeleid op al onze systemen.
 • We pseudonimiseren / anonimiseren waar mogelijk / nodig en zorgen voor de encryptie van persoonsgegevens als daar aanleiding toe is.•
 • Wij maken back-ups van de persoonsgegevens om deze te kunnen herstellen bij fysieke of technische incidenten.
 • We testen en evalueren regelmatig onze maatregelen.
 • Onze medewerkers zijn geïnformeerd over het belang van de bescherming van persoonsgegevens.

Uw rechten omtrent uw gegevens

U hebt recht op  inzage  en kopie van de persoonsgegevens die op u betrekking hebben.U hebt recht op  correctie en aanvulling wanneer uw gegevens onjuist of onvolledig zijn.   U mag eisen dat uw persoonsgegevens   gewist worden wanneer ze niet langer noodzakelijk zijn ten aanzien van de doeleinden waarvoor ze werden verzameld of verwerkt, wanneer er geen gerechtvaardigd doel meer bestaat voor de verwerking, wanneer u  terugkomt op uw toestemming betreffende de verwerking van bepaalde gegevens en de organisatie zich niet kan baseren op een ander gerechtvaardigd doel voor de verwerking.

U hebt het recht om de  verwerking van uw persoonsgegevens te laten beperken wanneer u de juistheid van die gegevens betwist of wanneer u zich verzet tegen de verwerking van de gegevens (zie verder) zodat de gegevens alleen nog verwerkt kunnen worden met uw toestemming , voor de vaststelling van de uitoefening of de verdediging van rechten voor de rechtbank of voor de bescherming van de rechten van een andere persoon.

U hebt  het recht om zich te  verzetten tegen de verwerking van uw persoonsgegevens om redenen die verband houden met uw bijzonder situatie, tenzij voor de persoonsgegevens die noodzakelijk zijn voor de inachtneming van de contractuele of wettelijke verplichtingen van de organisatie.    

U kunt de persoonsgegevens die u ons heeft verstrekt en die wij geautomatiseerd verwerken, ontvangen in een  gestructureerd, gangbaar en machineleesbaar formaat, zodat u deze kunt  doorgeven aan een andere verwerkingsverantwoordelijke of zodat wij deze, op uw vraag en als dit technisch mogelijk is, kunnen overmaken aan een andere verwerkingsverantwoordelijke.

Voor de verwerking van persoonsgegevens die wij op basis van uw toestemming hebben verkegen, kunt u uw  toestemming om het even wanneer intrekken. De verwerking van deze gegevens vóór de intrekking van de toestemming blijft geldig.  Bovenaan dit privacy statement staat hoe u contact met ons kan opnemen om uw rechten uit te oefenen.   (U kan ons ook contacteren via de contactpagina van onze website …www.atccruises.be… ). (om misbruik te voorkomen kunnen wij u daarbij vragen om u adequaat te identificeren). Om uw identiteit te controleren vragen wij u om een kopie van uw identiteitskaart mee te sturen. We raden je sterk aan om daarbij je pasfoto onzichtbaar te maken en erbij te vermelden dat het om een kopie gaat.

Klachten

Mocht u een klacht hebben over de verwerking van uw persoonsgegevens of over de uitoefening van uw rechten dan vragen wij u hierover direct contact met ons op te nemen. U heeft altijd het recht een klacht in te dienen bij de Gegevensbeschermingsautoriteit ( Privacy Commissie) , dit is de toezichthoudende autoriteit op het gebied van privacy bescherming, of om een procedure in rechte aan te spannen

Wijziging privacy statement 

ATCCRUISES  kan zijn privacy statement wijzigen.  Van deze wijziging zullen we een aankondiging doen op onze website.  De laatste wijziging gebeurde op …25 oktober 2017…  Oudere versies van ons privacy statement zullen in ons archief worden opgeslagen.  Stuur ons een e-mail als u deze wilt raadplegen.

Referentie: QB4AvIdtGVQyWaSIWB3m+g==