Contacteer ons op:

Zoek uw cruise!
earth Bestemming
Vaargebied

kalender
boot Rederij
Rederij


15 dagen IJsland & Schotland

Holland America Line
Nieuw Statendam ****
Vertrekdatum 18/7/2021
Vanaf
€2985
Vaarroute
DagDatumHavens
118/07/2021 Amsterdam Nederland
219/07/2021 Dag op zee
320/07/2021 Bergen Noorwegen
421/07/2021 Alesund Noorwegen
522/07/2021 Dag op zee
623/07/2021 Akureyri Ijsland
724/07/2021 Isafjordhur Ijsland
825/07/2021 Reykjavik Ijsland
926/07/2021 Reykjavik Ijsland
1027/07/2021 Dag op zee
1128/07/2021 Lerwick Shetland Eilanden Schotland
1229/07/2021 Invergordon Schotland
1330/07/2021 Edinburgh Schotland
1431/07/2021 Edinburgh Schotland
151/08/2021 Amsterdam Nederland

Traditioneel cruisen met Nederlandstalige service
 • Premium cruises met Nederlandstalige service
 • Veel vertrekken vanuit Rotterdam of Amsterdam
 • Innoverende faciliteiten en muzikaal entertainment

Holland America Line is voor zowel ‘first time cruisers’ als vaste cruisereizigers altijd een goede keuze voor wie op het premium-segment mikt. Dit zijn zeer degelijke prijs-competitieve cruisevakanties waarvan tijdens de zomermaanden een groot deel vanuit Rotterdam of Amsterdam vertrekt, waardoor je dus meteen heel wat bespaart op de transportkosten naar de inscheephaven.

De herkenbaarheid en de consistente kwaliteit zijn grote troeven. Het interieur straalt rust en gezelligheid uit, de keuken is vertrouwd klassiek, zonder teveel exotische uitschieters. Verwacht aan boord geen bruisend nachtleven tot in de vroege uurtjes. Bekijk in dit filmpje waar Holland America Line voor staat.

De 'Music Walk' is de plek om ’s avonds na het diner tijd door te brengen in de verschillende bars (met gelegenheid om te dansen). Daarnaast genieten gasten volop van het rijkelijke culinaire aanbod. 

HAL is bijzonder populair omwille van de cruises naar het Noorden (Noorse Fjorden, Noordkaap, IJsland enz.) maar is ook specialist in Alaska, met eigen panoramische treinen en hotels waarmee je je reis over land kan verder zetten.

Nieuwe schepen, nieuwe ervaringen

De nieuwe ‘Pinnacle klasse’ schepen - Koningsdam en Nieuw Statendam- hebben dezelfde traditionele en kenmerkende elegantie waar Holland America Line bekend om staat, maar zijn tegelijkertijd eigentijds, fris en innovatief met een heel eigen karakter. Vanaf juni 2021 zal je op het derde nieuwbouwschip van deze Pinnacle klasse kunnen cruisen: de gloednieuwe Rotterdam. Vooraan in de vaarschema's: de 7- en 14-daagse cruises naar de Baltische Zee, Noorwegen en IJsland !

In het World Stage Theatre (met 270° LED schermen rondom) kan je o.a. terecht voor spectaculaire natuurvoorstellingen van o.a. BBC Earth. Verder wordt er veel aandacht besteed aan het muzikale aspect in verschillende lounges, van jazz en klassieke muziek tot snelle funk & ontspannen soul. En geniet in de pianobar van alle klassiekers uit de afgelopen decenia.

Nieuw is de uitbreiding van de Music Walk met ‘Rolling Stone Rock Room’. Dit concept geeft cruisegasten een unieke ervaring met een live-band die rockgeschiedenis brengt door het spelen van iconische hits van populaire rocksterren. Het Greenhouse Spa & Salon is een oase van rust waar je terecht kan voor heerlijke sauna's, verwarmde ligzetels of een waaier aan massages en schoonheidsbehandelingen.

 

Nieuw Statendam ****
 (toon Dekplan)
Deze nieuwe schepen vallen onder de Vista klasse. Het opvallende is dat de liften aan de buitenkant, zowel aan bakboord als stuurboord zijn aangebracht en zo de tien dekken met elkaar verbinden. Het uitzicht vanuit de lift is spectaculair! Er zijn veel buitenhutten, ook met privé balkon. Alle hutten hebben een minibar, terwijl ook kluisje en föhn standaard zijn. Voor de maaltijden is er het ietwat formele restaurant, maar u kunt op informelere wijze ook in het Lido eten. Het Lido zwembad heeft een uitschuifbare glazen overkapping en rondom het hele schip bepalen teakhouten dekken de sfeer. Vanuit “Crowns Nest” heeft u een formidabel uitzicht en er zijn verder twee overdekte promenadedekken. Voor de avonduren staan de show lounge en caberet style lounge, respectievelijk 2 en 3 dekken hoog, tot uw beschikking. De goede traditie van de rederij zal ook op deze nieuwe generatie schepen worden voortgedragen.

Een van de populairste vaarroutes naar Noord-Europa is allicht een cruise naar Noorwegen. De grootsheid en natuurpracht van de fjorden zijn een niet te missen bestemming op de bucketlist van elke reiziger, ervaren cruiser of niet.

Absolute blikvangers zijn uiteraard de Geirangerfjord met haar majestueuze ‘Seven Sisters’ watervallen, de Preikestolen – een indrukwekkende klif die 600 meter boven de Lysefjord uitsteekt, het stadje Bergen met haar typisch gekleurde handelshuizen, of Flam van waaruit je een van de steilste treinritten ter wereld kan maken. Hoe dan ook, in deze regio staat een actieve levensstijl centraal. Niet voor niets zijn wandelen, fietsen of kajakken een van dé favoriete bezigheden van de Scandinaviërs.

Daar waar de kusten van Noorwegen garant staan voor een prachtige natuur, moet je voor het culturele luik in en rond de Oostzee zijn. De Baltische Staten en andere Scandinavische topsteden doen de harten van veel cultuur- en architectuur liefhebbers sneller slaan.

Om Sint-Petersburg en het impressionante Hermitage niet te vergeten. Kopenhagen, Stockholm, Oslo, Helsinki, Tallinn… overal zal je de keuze moeten maken tussen tientallen musea, winkels en openbare plaatsen met smaakvol Scandinavisch design en de vele architecturale hoogstandjes die hier te vinden zijn.

 

Als je wat meer tijd hebt, moet je zeker overwegen om door te varen tot aan de Noordkaap, bij voorkeur tijdens de periode van de middernachtzon. In het volledige gebied boven de Poolcirkel is tijdens deze periode 24u. per dag licht. Nog verder noordwaarts kom je in het echte Poolgebied, Spitsbergen. De meeste cruises hiernaartoe behoren tot het type expeditiecruises, waarin de beleving ter plaatse centraal staat. Je ontdekt hier de unieke fauna en flora van de ‘Arctic Desert’ en komt dankzij de deskundige uitleg van ervaren expeditieleiders alles te weten over deze kwetsbare maar oh zo prachtige regio.

Al even afgelegen en uniek is Groenland. Een niet alledaagse cruisebestemming maar – zeker in combinatie met pakweg IJsland – beslist de moeite waard. In Groenland voel je meteen de eeuwenoude invloeden van het machtige Viking-tijdperk en zie je dat lokale gebruiken tegenwoordig vlot vermengd worden met de hedendaagse, Deense cultuur. Staat IJsland op je vaarprogramma, dan stop je hoe dan ook in de meeste Noordelijke hoofdstad ter wereld: Reykjavik. Samen met Akureyri zijn dit de 2 ‘must-see’ steden hier. Maar wat IJsland vooral bijzonder maakt, is de haast onwereldse natuurpracht. Indrukwekkende watervallen zoals de Godafoss en ontelbare warmwaterbronnen en geisers maken hier het toneel.

Raak je er niet uit via de zoekselectie online? Via ons eigen Cruise Magazine geven we je nog een heleboel meer inspiratie. Of contacteer ons en wij helpen je graag verder bij je zoektocht naar de ideale cruise !


Prijzen
  (vanaf)
HutPrijs p.p.
Suite€5090
Buitenhut balkon €3815
Buitenhut balkon (beperkt zicht) €3710
Buitenhut €3555
Binnenhut €2985

Inbegrepen
 • De cruise op basis van Vol Pension aan boord van de Maasdam
 • De havengelden en Belgische BTW zijn inclusief
 • Alle entertainment aan boord
 • De fooien zijn inbegrepen bij boeking voor 30/09/20
 • Een drankenpakket is inbegrepen bij boeking voor 30/09/20
 • De specialiteitenrestaurants zijn betalend; een dinerpakket is inbegrepen bij boeking voor 30/09/20
Niet inbegrepen
 • De vluchten naar/van de in- en ontschepingsplaats
 • De transfers op de in- en ontschepingsplaats
 • De excursies zijn niet inbegrepen
 • Uw persoonlijke uitgaven zowel aan boord als aan wal
 • Uw persoonlijke annulatie- en reisverzekering

ATCRUISES Gegevensverwerking

Als ATCCRUISES zijn wij verantwoordelijk voor de verwerking van uw persoonsgegevens. Als u na het doornemen van onze privacy verklaring, vragen heeft over de verwerking van uw persoonsgegevens of de uitoefening van uw rechten, kan dit via onderstaande contactgegevens:  

Mechelsesteenweg 62 (gelegen naast de Water-Link)
2018 Antwerpen
België
Telefoon :  + 32 (0)3 236.89.39
E-mail:  info@atccruises.be

Welke persoonsgegevens verwerken wij en waarom

Uw persoonsgegevens worden door ATCCRUISES verwerkt ten behoeve van de volgende doeleinden waaronder: 

Voor de bovenstaande doelstellingen kunnen wij de volgende persoonsgegevens van u vragen, verwerken en bewaren:

 • Persoonlijke identiteitsgegevens : naam, voornaam, adres, telefoonnummer, e-mailadres i.f.v. communicatie, vervullen wettelijke verplichtingen en begeleiding
 • M.b.t kosten en/of vergoedingen: bedrag, bankrekeningnummer voor uitbetaling, bewijsstukken (bij werkelijke kostenvergoeding), aard en bedrag kostenvergoedingen die elders verkregen worden (verklaring op eer)
 • Over het aangekochte pakket: omschrijving, start- en einddatum, aantal dagen i.f.v. planning, registratie en opmaak nominatieve kosten en/of vergoedingen•
 • Handtekening (als onderdeel verklaring op eer, overeenkomsten enz.)
 • Kopie verblijfstitel of document.

We gebruiken de verzamelde gegevens alleen voor de doeleinden waarvoor we de gegevens van u hebben verkregen.
Voor de hierna vermelde gegevens geldt dat  ATCCRUISES ze pas verwerkt wanneer u daartoe uw uitdrukkelijke toestemming geeft nadat u, los van andere aangelegenheden, over de specifieke doelstellingen van die verwerking geïnformeerd bent.

Van de klant  wordt verwacht dat hij elke wijziging van zijn persoonsgegevens onmiddellijk spontaan en schriftelijk doorgeeft aan ATCCRUISES. Volgende gegevens worden ten slotte verwerkt nadat ze elders dan bij de vrijwilliger zelf zijn verkregen.

Minderjarigen:
Wij verwerken enkel en alleen persoonsgegevens van minderjarigen (personen jonger dan 16 jaar) indien daarvoor schriftelijke toestemming is gegeven door de ouder of wettelijke vertegenwoordiger.

Verstrekking aan derden

De gegevens die u aan ons geeft, kunnen wij aan derde partijen verstrekken indien dit noodzakelijk is voor de uitvoering van de hierboven beschreven doeleinden. Zo maken wij gebruik van derde, gespecialiseerde partijen aan wie wij de volgende taken uitbesteden:

 • Het verzorgen van de internet omgeving (webhosting, cloudsysteem)
 • Het verzorgen van IT-infrastructuur (o.a. IT netwerk, CRM systeem …)
 • Het verzorgen (en verspreiden) van nieuwsbrieven en uitnodigingen.
 • Boekhouding en betalingen.

Met elk van deze partijen (verwerkers) hebben we een verwerkersovereenkomst afgesloten waarin de nodige afspraken opgenomen zijn om de beveiliging en vertrouwelijkheid van uw persoonsgegevens te waarborgen.
Verder zullen wij de door u verstrekte gegevens niet aan derden doorgeven, tenzij dit wettelijk verplicht en toegestaan is, of wij hier een gerechtvaardigd belang voor hebben.
Een voorbeeld hiervan is dat de politie in het kader van een onderzoek met machtiging van het parket
(persoons)gegevens bij ons opvraagt, controle vanuit de inspectiediensten op het naleven van de regels rond het toekennen van kostenvergoedingen en de verplichtingen uit de vrijwilligerswet in het algemeen, het overmaken van persoonsgegevens aan de subsidiërende overheid die dit oplegt. In een dergelijk geval dienen wij medewerking te verlenen en zijn dan ook verplicht deze gegevens af te geven.
Tevens kunnen wij persoonsgegevens delen met derden indien u ons hier schriftelijk toestemming voor geeft.
U heeft het recht deze toestemming te weigeren en om deze ten allen tijde in te trekken.
Wij verstrekken geen persoonsgegevens aan partijen welke gevestigd zijn buiten de EU.

Bewaartermijn

ATCCRUISES bewaart persoonsgegevens niet langer dan noodzakelijk voor het doel waarvoor deze zijn verstrekt dan wel op grond van de wet is vereist. Concreet worden de persoonsgegevens bewaard tijdens de volledige duurtijd van het vrijwilligerswerk, of langer wanneer hetzij een wettelijke of decretale bepaling dit oplegt (wettelijke bewaartermijnen van documenten bijvoorbeeld),
hetzij de wettelijke verjaringstermijn van een eventuele rechtsvordering ten aanzien van of door ATCCRUISES dit rechtvaardigt.

Beveiliging van de gegevens

Wij hebben passende technische en organisatorische maatregelen genomen om uw persoonsgegevens te beveiligen en de vertrouwelijkheid ervan te waarborgen. Waaronder maatregelen die de gegevens beschermen tegen inbreuken, verlies en  onrechtmatige verwerking. 
Zo hebben we bijvoorbeeld de volgende maatregelen genomen: 

 • Alle personen die namens ATCCRUISES van uw gegevens kennis kunnen nemen, zijn gehouden aan geheimhouding daarvan.•
 • We hanteren een gebruikersnaam en wachtwoordbeleid op al onze systemen.
 • We pseudonimiseren / anonimiseren waar mogelijk / nodig en zorgen voor de encryptie van persoonsgegevens als daar aanleiding toe is.•
 • Wij maken back-ups van de persoonsgegevens om deze te kunnen herstellen bij fysieke of technische incidenten.
 • We testen en evalueren regelmatig onze maatregelen.
 • Onze medewerkers zijn geïnformeerd over het belang van de bescherming van persoonsgegevens.

Uw rechten omtrent uw gegevens

U hebt recht op  inzage  en kopie van de persoonsgegevens die op u betrekking hebben.U hebt recht op  correctie en aanvulling wanneer uw gegevens onjuist of onvolledig zijn.   U mag eisen dat uw persoonsgegevens   gewist worden wanneer ze niet langer noodzakelijk zijn ten aanzien van de doeleinden waarvoor ze werden verzameld of verwerkt, wanneer er geen gerechtvaardigd doel meer bestaat voor de verwerking, wanneer u  terugkomt op uw toestemming betreffende de verwerking van bepaalde gegevens en de organisatie zich niet kan baseren op een ander gerechtvaardigd doel voor de verwerking.

U hebt het recht om de  verwerking van uw persoonsgegevens te laten beperken wanneer u de juistheid van die gegevens betwist of wanneer u zich verzet tegen de verwerking van de gegevens (zie verder) zodat de gegevens alleen nog verwerkt kunnen worden met uw toestemming , voor de vaststelling van de uitoefening of de verdediging van rechten voor de rechtbank of voor de bescherming van de rechten van een andere persoon.

U hebt  het recht om zich te  verzetten tegen de verwerking van uw persoonsgegevens om redenen die verband houden met uw bijzonder situatie, tenzij voor de persoonsgegevens die noodzakelijk zijn voor de inachtneming van de contractuele of wettelijke verplichtingen van de organisatie.    

U kunt de persoonsgegevens die u ons heeft verstrekt en die wij geautomatiseerd verwerken, ontvangen in een  gestructureerd, gangbaar en machineleesbaar formaat, zodat u deze kunt  doorgeven aan een andere verwerkingsverantwoordelijke of zodat wij deze, op uw vraag en als dit technisch mogelijk is, kunnen overmaken aan een andere verwerkingsverantwoordelijke.

Voor de verwerking van persoonsgegevens die wij op basis van uw toestemming hebben verkegen, kunt u uw  toestemming om het even wanneer intrekken. De verwerking van deze gegevens vóór de intrekking van de toestemming blijft geldig.  Bovenaan dit privacy statement staat hoe u contact met ons kan opnemen om uw rechten uit te oefenen.   (U kan ons ook contacteren via de contactpagina van onze website …www.atccruises.be… ). (om misbruik te voorkomen kunnen wij u daarbij vragen om u adequaat te identificeren). Om uw identiteit te controleren vragen wij u om een kopie van uw identiteitskaart mee te sturen. We raden je sterk aan om daarbij je pasfoto onzichtbaar te maken en erbij te vermelden dat het om een kopie gaat.

Klachten

Mocht u een klacht hebben over de verwerking van uw persoonsgegevens of over de uitoefening van uw rechten dan vragen wij u hierover direct contact met ons op te nemen. U heeft altijd het recht een klacht in te dienen bij de Gegevensbeschermingsautoriteit ( Privacy Commissie) , dit is de toezichthoudende autoriteit op het gebied van privacy bescherming, of om een procedure in rechte aan te spannen

Wijziging privacy statement 

ATCCRUISES  kan zijn privacy statement wijzigen.  Van deze wijziging zullen we een aankondiging doen op onze website.  De laatste wijziging gebeurde op …25 oktober 2017…  Oudere versies van ons privacy statement zullen in ons archief worden opgeslagen.  Stuur ons een e-mail als u deze wilt raadplegen.

Referentie: mv+eshOse7wDLhds60BPlw==