Zoek uw cruise!
earth
earth Bestemming
Vaargebied

kalender
boot Rederij
Rederij


Nu Zoeken

8 dagen Transatlantisch Westwaarts

Cunard
Queen Mary 2 ****+
Vertrekdatum 5/9/2021
Vanaf
€1217
Vaarroute
DagDatumHavens
15/09/2021
26/09/2021 Dag op zee
37/09/2021 Dag op zee
37/09/2021 Dag op zee
48/09/2021 Dag op zee
59/09/2021 Dag op zee
610/09/2021 Dag op zee
711/09/2021 Dag op zee
812/09/2021

Terug naar het gouden tijdperk
 • Klassieke trans-Atlantische oceaanstomers
 • Britse topservice met klassieke afternoon tea
 • Meer dan 175 jaar drijvende geschiedenis en traditie

 

Beeld jezelf even het gouden tijdperk van de oceaanstoomboten van 100 jaar geleden in. Voeg daarbij het hedendaags comfort en de modernste faciliteiten uit de hedendaagse scheepvaart. Het resultaat is Cunard. Deze klassieke rederij ontstond in de 19de eeuw en nog steeds staat de naam symbool voor Britse degelijkheid overgoten met een flinke scheut royalty.

Wat meteen ook verklaart waarom de drie schepen naar koninginnen genoemd zijn: Queen Elizabeth, Queen Victoria en Queen Mary 2. In feite is enkel Queen Mary 2 gebouwd als een echte oceaanstomer, met een romp gemaakt om bij elke weertype door de Atlantische golven te klieven. De service en beleving is echter op alle 3 schepen evenwaardig. Sommige plekken op de schepen als de bibliotheek of de memorabilia shop zijn mini maritieme musea waarbij het niet op een maquette meer of minder komt.

De gala-avonden hebben een heerlijk traditioneel gevoel waarbij je zo terug in de tijd gekatapulteerd wordt. De afternoon tea, geserveerd door obers in kraaknette pakken met witte handschoenen, is een vast onderdeel van de dagelijkse beleving aan boord. 

Typisch voor Cunard is het vasthouden aan de onderverdeling van de accommodaties in klassen, met de Queens Grill en de Princess Grill voorop, gevolgd door de Britannia Club en de Britannia. Elke categorie beschikt over zijn eigen restaurant, waarbij de Grill Restaurants van een hoger niveau zijn, en meer exclusief.

Een knipoog naar Groot-Brittannië is de typische pub voor een fish & chips al dan niet met een pint of lager. In het winkelgedeelte waan je je dan weer bij Harrods.

 

Queen Mary 2 ****+
 (toon Dekplan)
In 1840 begon de typisch Britse rederij Cunard met transatlantische overtochten en luxueuze cruises. Jarenlang bepaalde Cunard de norm inzake elegante zeereizen en de daarbij horende gastronomie en luxe. De Amerikaanse Carnival Corporation is sinds enkele jaren eigenaar van Cunard, maar het Brits imago werd behouden omdat de passagiers die typische Britse sfeer erg op prijs stellen.

De Queen Mary 2 (QM2), het grootste schip van Cunard, kwam in januari 2004 in de vaart en vervangt de Queen Elizabeth 2 op de transatlantische overtochten van Southampton naar New York en omgekeerd. Het schip is een waardige opvolger van de tijdloos elegante en legendarische Queen Mary, Queen Elizabeth en Queen Elizabeth 2. Elk detail van de klassieke inrichting herinnert aan de “Golden Age”. Binnen dit nostalgisch kader biedt de Queen Mary 2 haar passagiers echter de meest moderne faciliteiten : weelderige publieke ruimtes, extravagante restaurants, balzalen, theaters en lounges en het enige planetarium en de enige Canyon Ranch Spa ter zee. Alleen aan boord van de Queen Mary 2 worden modern sproookje bewaarheid en voelen gewone stervelingen zich vorstelijk. Woorden schieten tekort om de grandeur te omschrijven.

De Queen Mary 2 is het grootste, breedste en duurste schip aller tijden en is waarschijnlijk het meest luxueuze vakantieoord op onze planeet. Op 12 januari 2004 maakte de QM2 haar debuut als Koningin der Zeeën van de Most Famous Ocean Liners in the World. De Queen Mary 2 is een echte "volbloed", majestueus met haar zuivere lijn en ontworpen om de ruwste golven te doorklieven. Met een topsnelheid van 30 knopen zorgt zij voor een onvoorstelbaar comfort bij het varen. De Queen Mary 2 is niet alleen groot, maar heeft ook stijl en is het toppunt van maritiem succes.

De Queen Mary 2 mag terecht een "Queen" genoemd worden. Charme, luxe en elegantie zijn troef aan boord en dan uitsluitend in de overtreffende trap. Driekwart van de hutten heeft een privé-balkon, er zijn diverse specialiteitenrestaurants waar zelfs aan tafel gekookt kan worden en behalve een groot, volledig uitgerust theater is er een heus planetarium, waar interessante lezingen en hoogstaande digitale shows gegeven worden. Alle ruimtes zijn uiterst modern en elegant ingericht, zonder het klassieke tintje uit het oog te verliezen. De Queen Mary 2 is werkelijk het neusje van de zalm !

Herleef in de moderne glitter en glamour high society evenementen van de jaren '30 en '40 in de rijkelijk gedecoreerde zalen. Opvallend zijn de gebogen trappen, de geometrische vormgeving en het spectaculaire kunstwerk in de Grand Lobby. In de bibliotheek, twee verdiepingen hoog, overheerst het hout in warme kleuren, dat baadt in natuurlijk licht en bekroont is met een glas-in-lood dak. Weelderige materialen, luxueuze meubelen en art deco creeëren een verbluffende indruk overal aan boord, zoals in de Queens Room. Hier, kunt u genieten van thee onder rijkelijk gedecoreerde balkons en gebrandschilderde ramen of zet enkele danspasjes op de houten dansvloer, prachtvol verlicht met een weelderige kroonluchter.

Een trans-Atlantische cruise is in de puurste zin van het woord een oversteek van een oceaan, van het ene continent naar het andere. Die iconische zeereis van het Verenigd Koninkrijk naar New York, een tocht van zo’n 6 dagen wordt nog steeds gemaakt.

Cunard – de oerbritse cruiserederij die doet denken aan de gouden tijden van de jaren ’20 van de vorige eeuw – biedt nog steeds een regelmatige ‘lijndienst’ aan tussen Southampton en New York. En hoewel je je aan boord moeiteloos kan inbeelden hoe het 100 jaar geleden moest geweest zijn, zijn deze schepen voorzien van alle modern comfort en uitgebreide, luxueuze faciliteiten. Wie denkt dat hij zich zal vervelen tijdens de overtocht, zal achteraf met een heel ander idee terugkomen. Tegelijk is het een uitgelezen manier voor mensen die willen reizen zonder te vliegen.

Maar trans-Atlantische cruises zijn ook zoveel meer dan enkel de oversteek van de ene naar de andere oceaan. In plaats van de rechtstreekse, non-stop zeetocht te kiezen, kan je ook opteren om dezelfde overtocht te maken van eiland naar eiland. Voor wie naar Zuid-Amerika wil, kan dat via de Azoren, de Canarische Eilanden en Kaapverdië. Kies je voor Canada of New York, dan is de zogeheten ‘Route van de Vikings’ een van de mooiste vaarroutes die je maar kan maken. Via IJsland en Groenland, vaar je tot in Newfoundland (Noord-Canada) om vervolgens via de noordoostelijke kust langs Nova Scotia, toe te komen in de Verenigde Staten.

Ook op de Indische Oceaan zijn er heel wat prachtige cruises te vinden, die via het Indische subcontinent langs tropische eilanden zoals de Malediven, Seychellen of Mauritius tot Zuid-Oost Afrika varen. Als je die regio zou willen bezoeken, overweeg dan zeker om ook Madagascar aan te doen. Het is een van de grootste, maar vooral ook mooiste en misschien wel meest miskende eilanden ter wereld.

Hoe dan ook, reizen over zee krijgt met een trans-Atlantische cruise een extra dimensie. Het maakt de ontdekkingsreiziger helemaal in je los. Raak je er niet uit via de zoekselectie online? Via ons eigen Cruise Magazine geven we je nog een heleboel meer inspiratie. Of contacteer ons en wij helpen je graag verder bij je zoektocht naar de ideale cruise !


Prijzen
  (vanaf)
HutPrijs p.p.
Binnenhut Britannia €1181
Buitenhut Britannia €1479
Buitenhut balkon Britannia beperkt zicht €1649
Buitenhut balkon Britannia €1802
Suite Princess Grill €3221
Suite Queens Grill €3944

Inbegrepen
 • De cruise op basis van Vol Pension (alle maaltijden aan boord)
 • De havengelden en de Belgische BTW zijn inbegrepen
 • Alle entertainment aan boord van de Queen Mary 2 is inbegrepen
Niet inbegrepen
 • De vluchten naar/van de in- en ontschepingsplaats
 • De transfers naar/van de in- en ontschepingsplaats
 • De dranken aan boord van de Queen Mary 2 zijn niet inbegrepen
 • Uw persoonlijke uitgaven zowel aan boord van de Queen Mary 2 als aan wal zijn niet inbegrepen
 • Fooien worden niet verwacht maar zijn wel geapprecieerd
 • Uw persoonlijke annulatie- en reisverzekering
 • De excursies zijn niet inbegrepen
Wil je meer weten?
Onze medewerkers staan steeds ter beschikking voor al je vragen.
Wil je even langskomen in onze kantoren? Graag !
Maak dan best even een afspraak zodat wij de nodige tijd voor je kunnen vrijmaken en je efficiënt kunnen verder helpen.

ATC Cruises gegevensverwerking

Als ATC Cruises - All Travel Consultants N.V. - zijn wij verantwoordelijk voor de verwerking van uw persoonsgegevens. Als u na het doornemen van onze privacyverklaring vragen heeft over de verwerking van uw persoonsgegevens of de uitoefening van uw rechten, kan dit via onderstaande contactgegevens:  

Mechelsesteenweg 62 (gelegen naast de gebouwen van Water-Link)
B - 2018 Antwerpen
Telefoon :  + 32 (0)3 236.89.39
E-mail:  info@atccruises.be

Welke persoonsgegevens verwerken wij en waarom

Uw persoonsgegevens worden door ATC Cruises verwerkt ten behoeve van de volgende doeleinden waaronder: 

Voor de bovenstaande doelstellingen kunnen wij de volgende persoonsgegevens van u vragen, verwerken en bewaren:

 • Persoonlijke identiteitsgegevens : naam, voornaam, adres, telefoonnummer, e-mailadres i.f.v. communicatie, vervullen wettelijke verplichtingen en begeleiding
 • M.b.t kosten en/of vergoedingen: bedrag, bankrekeningnummer voor uitbetaling, bewijsstukken (bij werkelijke kostenvergoeding), aard en bedrag kostenvergoedingen die elders verkregen worden (verklaring op eer)
 • Over het aangekochte pakket: omschrijving, start- en einddatum, aantal dagen i.f.v. planning, registratie en opmaak nominatieve kosten en/of vergoedingen•
 • Handtekening (als onderdeel verklaring op eer, overeenkomsten enz.)
 • Kopie verblijfstitel of document.

We gebruiken de verzamelde gegevens alleen voor de doeleinden waarvoor we de gegevens van u hebben verkregen.
Voor de hierna vermelde gegevens geldt dat  ATC Cruises ze pas verwerkt wanneer u daartoe uw uitdrukkelijke toestemming geeft nadat u, los van andere aangelegenheden, over de specifieke doelstellingen van die verwerking geïnformeerd bent.

Van de klant  wordt verwacht dat hij elke wijziging van zijn persoonsgegevens onmiddellijk spontaan en schriftelijk doorgeeft aan ATC Cruises. Volgende gegevens worden ten slotte verwerkt nadat ze elders dan bij de vrijwilliger zelf zijn verkregen.

Minderjarigen:
Wij verwerken enkel en alleen persoonsgegevens van minderjarigen (personen jonger dan 16 jaar) indien daarvoor schriftelijke toestemming is gegeven door de ouder of wettelijke vertegenwoordiger.

Verstrekking aan derden

De gegevens die u aan ons geeft, kunnen wij aan derde partijen verstrekken indien dit noodzakelijk is voor de uitvoering van de hierboven beschreven doeleinden. Zo maken wij gebruik van derde, gespecialiseerde partijen aan wie wij de volgende taken uitbesteden:

 • Het verzorgen van de internet omgeving (webhosting, cloudsysteem)
 • Het verzorgen van IT-infrastructuur (o.a. IT netwerk, CRM systeem …)
 • Het verzorgen (en verspreiden) van nieuwsbrieven en uitnodigingen.
 • Boekhouding en betalingen.

Met elk van deze partijen (verwerkers) hebben we een verwerkersovereenkomst afgesloten waarin de nodige afspraken opgenomen zijn om de beveiliging en vertrouwelijkheid van uw persoonsgegevens te waarborgen.
Verder zullen wij de door u verstrekte gegevens niet aan derden doorgeven, tenzij dit wettelijk verplicht en toegestaan is, of wij hier een gerechtvaardigd belang voor hebben.
Een voorbeeld hiervan is dat de politie in het kader van een onderzoek met machtiging van het parket
(persoons)gegevens bij ons opvraagt, controle vanuit de inspectiediensten op het naleven van de regels rond het toekennen van kostenvergoedingen en de verplichtingen uit de vrijwilligerswet in het algemeen, het overmaken van persoonsgegevens aan de subsidiërende overheid die dit oplegt. In een dergelijk geval dienen wij medewerking te verlenen en zijn dan ook verplicht deze gegevens af te geven.
Tevens kunnen wij persoonsgegevens delen met derden indien u ons hier schriftelijk toestemming voor geeft.
U heeft het recht deze toestemming te weigeren en om deze ten allen tijde in te trekken.
Wij verstrekken geen persoonsgegevens aan partijen welke gevestigd zijn buiten de EU.

Bewaartermijn

ATC Cruises bewaart persoonsgegevens niet langer dan noodzakelijk voor het doel waarvoor deze zijn verstrekt dan wel op grond van de wet is vereist. Concreet worden de persoonsgegevens bewaard tijdens de volledige duurtijd van de reis, of langer wanneer hetzij een wettelijke of decretale bepaling dit oplegt (wettelijke bewaartermijnen van documenten bijvoorbeeld),
hetzij de wettelijke verjaringstermijn van een eventuele rechtsvordering ten aanzien van of door ATC Cruises dit rechtvaardigt.

Beveiliging van de gegevens

Wij hebben passende technische en organisatorische maatregelen genomen om uw persoonsgegevens te beveiligen en de vertrouwelijkheid ervan te waarborgen. Waaronder maatregelen die de gegevens beschermen tegen inbreuken, verlies en  onrechtmatige verwerking. 
Zo hebben we bijvoorbeeld de volgende maatregelen genomen: 

 • Alle personen die namens ATC Cruises van uw gegevens kennis kunnen nemen, zijn gehouden aan geheimhouding daarvan.•
 • We hanteren een gebruikersnaam en wachtwoordbeleid op al onze systemen.
 • We pseudonimiseren / anonimiseren waar mogelijk / nodig en zorgen voor de encryptie van persoonsgegevens als daar aanleiding toe is.•
 • Wij maken back-ups van de persoonsgegevens om deze te kunnen herstellen bij fysieke of technische incidenten.
 • We testen en evalueren regelmatig onze maatregelen.
 • Onze medewerkers zijn geïnformeerd over het belang van de bescherming van persoonsgegevens.

Uw rechten omtrent uw gegevens

U hebt recht op  inzage  en kopie van de persoonsgegevens die op u betrekking hebben.U hebt recht op  correctie en aanvulling wanneer uw gegevens onjuist of onvolledig zijn.   U mag eisen dat uw persoonsgegevens   gewist worden wanneer ze niet langer noodzakelijk zijn ten aanzien van de doeleinden waarvoor ze werden verzameld of verwerkt, wanneer er geen gerechtvaardigd doel meer bestaat voor de verwerking, wanneer u  terugkomt op uw toestemming betreffende de verwerking van bepaalde gegevens en de organisatie zich niet kan baseren op een ander gerechtvaardigd doel voor de verwerking.

U hebt het recht om de  verwerking van uw persoonsgegevens te laten beperken wanneer u de juistheid van die gegevens betwist of wanneer u zich verzet tegen de verwerking van de gegevens (zie verder) zodat de gegevens alleen nog verwerkt kunnen worden met uw toestemming , voor de vaststelling van de uitoefening of de verdediging van rechten voor de rechtbank of voor de bescherming van de rechten van een andere persoon.

U hebt  het recht om zich te  verzetten tegen de verwerking van uw persoonsgegevens om redenen die verband houden met uw bijzonder situatie, tenzij voor de persoonsgegevens die noodzakelijk zijn voor de inachtneming van de contractuele of wettelijke verplichtingen van de organisatie.    

U kunt de persoonsgegevens die u ons heeft verstrekt en die wij geautomatiseerd verwerken, ontvangen in een  gestructureerd, gangbaar en machineleesbaar formaat, zodat u deze kunt  doorgeven aan een andere verwerkingsverantwoordelijke of zodat wij deze, op uw vraag en als dit technisch mogelijk is, kunnen overmaken aan een andere verwerkingsverantwoordelijke.

Voor de verwerking van persoonsgegevens die wij op basis van uw toestemming hebben verkegen, kunt u uw  toestemming om het even wanneer intrekken. De verwerking van deze gegevens vóór de intrekking van de toestemming blijft geldig.  Bovenaan dit privacy statement staat hoe u contact met ons kan opnemen om uw rechten uit te oefenen.   (U kan ons ook contacteren via de contactpagina van onze website …www.atccruises.be… ). (om misbruik te voorkomen kunnen wij u daarbij vragen om u adequaat te identificeren). Om uw identiteit te controleren vragen wij u om een kopie van uw identiteitskaart mee te sturen. We raden je sterk aan om daarbij je pasfoto onzichtbaar te maken en erbij te vermelden dat het om een kopie gaat.

Klachten

Mocht u een klacht hebben over de verwerking van uw persoonsgegevens of over de uitoefening van uw rechten dan vragen wij u hierover direct contact met ons op te nemen. U heeft altijd het recht een klacht in te dienen bij de Gegevensbeschermingsautoriteit ( Privacy Commissie) , dit is de toezichthoudende autoriteit op het gebied van privacy bescherming, of om een procedure in rechte aan te spannen

Wijziging privacy statement 

ATC Cruises kan zijn privacy statement wijzigen.  Van deze wijziging zullen we een aankondiging doen op onze website.  De laatste wijziging gebeurde op …25 oktober 2017…  Oudere versies van ons privacy statement zullen in ons archief worden opgeslagen.  Stuur ons een e-mail als u deze wilt raadplegen.

Referentie: paEvJGmYtUafCG1QA4K/yA==